meer kennis, meer kunde, meer plezier

Cursussen en Specials

Image
This image for Image Layouts addon

Onder alle omstandigheden uw schip de baasMotormanoeuvreren

Velen vinden het leuk om te zien hoe jachtschippers fouten maken bij het aankomen en afvaren. Helaas wordt door dit soort fouten vaak schade gevaren of verslechtert de sfeer aan boord. Manoeuvreren met een motor- of zeiljacht is niet moeilijk als u enkele basisprincipes en -technieken gebruikt, ook als het hard waait of als er bijzonder weinig ruimte is. Zeilenderwijs leert ú ook goed manoeuvreren zodat u uw schip altijd de baas bent. Een typische manoeuvreercursus duurt twee dagen en omvat onderdelen als het schip op de plaats houden, keren of achteruit varen in (zeer) krap vaarwater, aanleggen aan en afvaren van hogerwal, lagerwal en langswal en eventueel boxen, Ook organisatie, planning en voorbereiding van manoeuvres komt aan bod.

Inschrijven
This image for Image Layouts addon

Uzelf kunnen redden als de motor niet werktZeilmanoeuvres

Een groot deel van de acties van de KNRM is voor jachten met motorstoring waar de schipper niet zeilend voor de wal kan (of durft te) komen. Best gek: tenslotte vaart u op een zeilschip. Tijdens deze 2-daagse training leert u hoe u zich zonder motor kunt redden. Snel varend kunnen hijsen als de motor afslaat, zeilend voor anker komen of bijliggen om zelf in alle rust uw motorprobleem op te lossen. En natuurlijk zeilend een haven aanlopen en gecontroleerd aan de wal kunnen komen. Na deze training kunt u met een gerust gevoel het water op: u kunt zich ook bij motorproblemen zelf redden. 
Inschrijven
This image for Image Layouts addon

Wadvaren met ervaren instructeursWadden flottielje

Twee keer per jaar organiseert Heech by de Mar jaar een Waddenflottielje instructietocht. De eerste dit seizoen vindt plaats In de week van 19 tot 26 april 2024. We gaan met een flottielje Aken een prachtige Wadddentocht maken. Onder leiding van ervaren platbodeminstructeurs, worden alle facetten van het Wadvaren behandeld. Eén van de schepen wordt geschipperd door Robert Hol van Zeilenderwijs. U kunt zich voor deze onvergetelijke tocht inschrijven via Zeilenderwijs of rechtsstreeks bij Heech by  de Mar,
Inschrijven
This image for Image Layouts addon

Vaarbewijs is maar een 'papiertje'Vaarbewijs Praktijk

Uw vaarbewijs gehaald maar nog niet zeker van kennen en kunnen in de praktijk ?  In deze ééndaagse training gaan we aan de slag met 2 onderwerpen die vaak lastig worden gevonden: Overdag gaan we motormanoeuvreren waar u leert omgaan met wielwerking, rondgaan en keren, en het aanleggen en afvaren met springen. In de avond gaan we bezig met het herkennen van lichten van scheepvaart en betonning. Na deze training gaat u een stuk zekerder het water op. 
Inschrijven
This image for Image Layouts addon

Goed voorbereid op vakantieMed training

Een vakantie zeilen in de Middellandse zee, een prachtig vooruitzicht. Maar misschien ook spannend: een gehuurd jacht met hoge borg, ankeren aan een stadskade, verhalen gehoord over plotseling opstekende harde wind. Tijdens een 2-daagse training Middellandse zee begint u uw vakantie al in Nederland: we gaan leren ankeren voor een wal, leren afmeren aan een mooring met lay-lines en trainen in hoe om te gaan met plots opstekende harde wind. Daarnaast besteden we aandacht aan Med-specifieke meteorologie. Goed voorbereid op vakantie zodat u en uw opvarenden 100% kunnen genieten. 
Inschrijven
This image for Image Layouts addon

U vraagt, wij zeilenMaatwerk

Als u een specifieke trainings- of ervaringsvraag heeft denkt Zeilenderwijs graag met u mee hoe hier invulling aan te geven. Mijn jarenlange ervaring in lesgeven én zeer uitgebreide zeilervaring zorgen dat ik goed kan inschatten en adviseren wat in uw geval een passende training of opleiding is. Hierdoor haalt u snel uw doelen tegen acceptabele kosten. 

Contact

Inschrijven, opstappen en gaan

Inschrijven

Kijk in de kalender voor datums van al geplande activiteiten om op in te schrijven. Of stuur een e-mail om een training aan te vragen op een samen te bepalen moment.

Opstappen

De vaste opstapplaats is Hindeloopen maar kan afwijken als een ander vaargebied beter aansluit bij het thema van de cursus. Dit staat vermeld in de kalender.

En gaan

Trossen los en onderweg.   Meteen beginnen met leren maar ook ruimte voor plezier en ontspanning. Bij een meerdaagse cursus heeft u het gemak en comfort van verblijf aan boord. 

Image

Ook uw zeilgrenzen verleggen ?

Zeilenderwijs denkt graag vrijblijvend met u mee