Goed voorbereid onderweg

Vertrekkers begeleiding

Er zijn tientallen redenen te bedenken om niet te gaan.... maar beter spijt van wat je wel hebt gedaan, dan van wat je niet hebt gedaan en dus de knoop doorgehakt. Een leuke maar ook onzekere periode breekt aan. Wat voor schip willen we? Kunnen we goed genoeg varen? Welke uitrusting hebben we nodig ? Hoe worden we zelfvoorzienend qua energie ? Voor het eerst 's nachts door varen of een lange oversteek ? Zeilenderwijs kan u als ervaren vertrekker bijstaan met al uw vragen en opleidingsbehoeften.

Image
This image for Image Layouts addon

Waar u ook begint, vaardig op padZeilopleidingen

Of u nog moet beginnen met leren zeilen of al jarenlang met uw eigen jacht in Nederland vaart: Zeilenderwijs brengt u vanaf elk instapniveau naar het niveau om goed voorbereid te kunnen vertrekken voor uw wereldreis.

Op basis van een intake maken we een opleidingsplan en -planning dat u doelgericht en kostenefficient uw doelen laat behalen. Van de eerste beginselen van het zeilen op een open boot tot zwaarweer-training op zee of begeleiding bij een eerste oversteek.

Zo weet u zeker dat vertrekken al vanaf het begin ook genieten is.
Informatie
This image for Image Layouts addon

U gaat op reis en neemt (niet) meeUitrusting

Een zeiljacht uitrusten voor een wereldreis is niet eenvoudig: het schip wordt uw huis, maar het schip moet ook zijn toegerust voor zeilen op open zee en oceaan onder omstandigheden die u niet altijd voor het uitkiezen hebt.
Kies ik Starlink of IridiumGo en ook HF/SSB? Een watermaker? Dinghy en motor? Ankergerei? Veiligheidsmiddelen? Wat voor stuurautomaten? Energievoorziening aan boord? Hoe om te gaan met reserveonderdelen ? EHBO en medicijnen? Scheepspapieren en registratie? Proviandering? 
De lijst is eindeloos. Hulp van een ervaren vertrekker is waardevol om de juiste vragen te stellen en zin en nut te kunnen inschatten, gerelateerd aan uw plannen.
Informatie
This image for Image Layouts addon

Een paar nachtjes doorOversteekbegeleiding

"Heerlijk, even een paar nachtjes door", dat zal niet iedere vertrekker aan het begin van de reis zeggen. Zeker als u niet gewend bent om 's nachts door te varen kan een eerste meerdaagse tocht spannend en vermoeiend zijn.
Zeilenderwijs helpt u hierop voor te bereiden: met een begeleide oversteek naar Engeland, of door mee te varen op de eerste grotere tocht zoals die over de Golf van Biskaje.
Een effectief wachtschema voor een echtpaar, het schip voorbereiden op de nacht, het herkennen van andere scheepvaart,  veilig werken in het donker.  En vooral ook genieten van hoe mooi 's nachts zeilen is.
En na die eerste oversteek zegt u waarschijnlijk ook "Heerlijk, even...."
Informatie
This image for Image Layouts addon

Snel en veilig naar de overkantWeer-routering

Van dagtochten naar meerdaagse tochten naar oceaanoversteken. Met elke  stap die u zet wordt het kunnen ophalen, beoordelen, interpreteren en in de routeplanning verwerken van weerinformatie belangrijker.
Zeilenderwijs kan u helpen met de verschillende aspecten van weerroutering: een meteorologie-training gericht op de typische weerpatronen en -seizoenen in uw vaargebied, bronnen van weerberichten en weerkaarten, werken met GRIB-files en de techniek om deze op te halen, werken met routeringssoftware maar ook het handmatig verwerken van korte- en lange termijn weerberichten en -trends in de te varen route.
Informatie
This image for Image Layouts addon

Zoveel mensen, zoveel wensenHet juiste jacht

Uw schip wordt uw huis maar ook uw vervoermiddel wat u ten allen tijde ook veiligheid en comfort moet bieden.

Welke route wil u gaan varen? De kou in, of alleen naar de warmte ? Staal of aluminium, of toch polyester en waarom? Wat zijn de voor- en nadelen, ook in kosten, van de lengte van uw jacht? Welke ruimte heeft u nodig ? Wilt u geringe diepgang of een diepsteker, en wat zijn de verschillen in zeegedrag en maar ook in routemogelijkheden ? Wat voor type zeiler bent u en wat betekent dit voor het zeilplan en de motor en de brandstoftanks ? Nieuw en semi-custom, of een budget-vriendelijke tweedehandse?

En zo zijn er nog 100 vragen te bedenken die uiteindelijk leiden tot de keuze van het voor u ideale jacht. Met de jarenlange ervaring op allerlei soorten jachten en ervaring met het wonen aan boord, kan Zeilenderwijs u uitstekend helpen bij uw jachtkeuze.

Informatie

Een levensveranderende ervaring

Ervaring

In 2016-2017 en 2021-2021 heeft Zeilenderwijs zelf een wereldreis gemaakt. De eerste keer met het hele gezin. Uiterst waardevolle ervaringen om te delen met aanstaande vertrekkers.

Expertise

Met meer dan 30 jaar ervaring als instructeur heeft Zeilenderwijs ook de expertise in huis om u op een plezierige, gestructureerde en doelmatige wijze les te kunnen geven en te kunnen adviseren

Uw reisdoel voorop

Zeilenderwijs weet als geen ander wat een fantastische ervaring u tegemoet gaat. Met al het mogelijke plezier en enthousiasme helpt Zeilenderwijs u daarom dit ten volste te beleven.

Image

Ook uw zeilgrenzen verleggen ?

Zeilenderwijs denkt graag vrijblijvend met u mee